هر روز، روزي است كه هست و هرگز در جهان روزهاي هم شكلي وجود نداشته است.
خوش آمدید - امروز : سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳
خانه » سرگرمی و وبگردی » مطالب جالب گوناگون » آموزش افزایش امنیت در عابر بانک

آموزش افزایش امنیت در عابر بانک

آموزش افزایش امنیت در عابر بانک

این روزها استفاده از عابر بانک تقریبا در تمامی شهرها و حتی روستاها رواج زیادی دارد و همه افراد از این امکان مفید و راحت استفاده میکنند و روزانه امکان نداره شما شاهد صف مربوط به این دستگاها نباشید. صف طولانی است‌. این پا و آن پا می‌کند. عرق روی صورتش را پاک می‌کند و غرولندکنان می‌گوید: «از وقتی حقوق‌ها را این‌طوری پرداخت می‌کنند، بدجوری عذابمان را زیادتر کردند.» کارتش را از جیب بیرون می‌آورد. دلش همدردی جمع را می‌خواهد. کسی که پشت سرش ایستاده آراسته و موقر به نظر می‌رسد. دستی روی شانه‌اش می‌زند و می‌گوید: «پدر جان، چرا بچه‌ها برایت نمی‌گیرند؟» و بدون آنکه منتظر جواب بماند، سکوی کنار جوی آب را نشانش می‌دهد و از پیرمرد می‌خواهد آنجا بنشیند. خیابان خلوت‌تر شده است. نوبت به این مرد خسته می‌رسد. کلی طول می‌کشد تا خودش را به خودپرداز برساند و… مرد جوان اجازه می‌خواهد کمکش کند و به اعتقاد پیرمرد به این «منجی» باید این اجازه را داد.

غریبه‌ها در کمین‌اند
پیرمرد کارتش را به مرد جوان داد. مرد کارت را وارد دستگاه کرد و از او خواست رمز را وارد کند. رمز وارد شد، اما در کمال ناباوری اشتباه بود. بار دوم هم همین اتفاق افتاد. مرد جوان رمز را پرسید و آن را وارد دستگاه کرد. دستگاه کارت را خورد. جوان از پیرمرد خواست وارد بانک شود و کارتش را از متصدی بانک بگیرد. پیرمرد وارد بانک شد و با توضیح ماجرا، کارت را از کارمند بانک خواست. داخل دستگاه یک کارت بود، اما نه کارتی که با مشخصات پیرمرد همخوان باشد.
وقتی پیرمرد داستان را گفت، متصدی بانک متوجه شد که مرد جوان با گرفتن کارت پیرمرد، کارت دیگری را وارد دستگاه کرده و به همین دلیل، دستگاه رمز ورود را تشخیص نداده است. در بررسی‌ها مشخص شد که کارت جامانده نیز دزدی بوده است. مرد جوان در اولین عابربانک مسیرش، از حساب پیرمرد برداشت کرد. با مشخصاتی که صاحب کارت ارائه کرد، بعد از مدتی، سارق دستگیر شد و به چند فقره سرقت به همین روش اعتراف کرد.

چسب مایع، وسیله دزدی!
عابربانک‌های خلوت را شناسایی می‌کردند، داخل کارتخوان آن چسب مایع می‌ریختند و منتظر می‌شدند تا طعمه وارد عمل شود.
این بار، زنی میانسال جلو خودپرداز ایستاد. هر ۳ نفر پشت سرش صف کشیدند. خوب می‌توانستند ادای منتظران عجول را درآورند. زن مبلغ مورد نظر را از حسابش برداشت، اما هر کاری کرد، کارتش از دستگاه خارج نشد. وارد بانک شد تا از کارمند بانک کمک بگیرد، وقتی بازگشت، دید ۳ جوان در حال برداشت از کارت او هستند. با جیغ و داد، مردم به کمکش آمدند و هر ۳ نفر را دستگیر کردند. عباس ابداع‌کننده این فکر که به قول خودش «خلاقانه» است، گفت: «ما کارتشان را می‌گرفتیم و آنها به راحتی رمزشان را در اختیار ما قرار می‌دادند.» هر ۳ نفر برای طی مراحل قانونی به مقامات قضایی سپرده شدند.
پلیس از مردم می‌خواهد برای جلوگیری از سرقت‌هایی به این روش، زمان استفاده از رمز مراقب باشند تا افراد دیگر از آن مطلع نشوند و هرچند وقت یک بار، رمز خود را تغییر دهند.

کارت دزدی و کلی خرید

شاید مهران را بتوان یکی از جسورترین دزدان عابربانکی به حساب آورد. او بعد از سرقت کارت‌های بانکی، با روش‌هایی که برای به دست ‌آوردن رمز آنها می‌دانست، با کارت‌های به دست آمده خرید می‌کرد. وی را زمانی دستگیر کردند که از آخرین قربانی‌اش بیش از یک میلیون تومان سرقت کرد.

مهران گفت: «در یک ماه، بیش از ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان از کارت‌هایی که به دست آوردم خرید کردم. همه پول‌ها را خرج خرید طلا، لاستیک و لوازم خانگی کردم. کالاها را می‌خریدم و بعد از مدتی، آنها را به طور کاملا قانونی می‌فروختم».
مغازه‌ای که مهران از آن خرید کرد، به دوربین مداربسته مجهز بود و به این ترتیب، پلیس اصفهان این کلاهبردار را شناسایی و دستگیر کرد. خوشبختانه سارق این پرونده با اقدام به‌موقع ماموران شناسایی و دستگیر شد.

یک راز ساده
به خاطر داشته باشید هنگام استفاده از عابر بانک‌ها، به افراد اجازه وارد شدن به حریم خصوصی خود را ندهید. به این ترتیب، آنها حتی اگر قصد سرقت کارت شما را هم نداشته باشند، می‌توانند به راحتی و با به دست آوردن رمزتان از حساب‌تان پول برداشت کنند. البته دیده شده است که سارقان گاهی طعمه‌های خود را هنگام برداشت پول نیز غافلگیر می‌کنند. همچنین گاهی سارقان طعمه خود را وارد می‌کنند تا به عابر بانک برود و پول مورد نظر را از حسابش برداشت کند. به یاد داشته باشید زمانی که سارقان شما را وادار به وارد کردن رمز خود می‌کنند، به خواسته‌ آنها تن دهید و مقاومتی نکنید. چندی پیش این شایعه سر زبان‌ها افتاد که در این شرایط، اگر مالباخته به جای آنکه اعداد رمز را از چپ به راست وارد کند، آنها را برعکس و از راست به چپ وارد کند (به عنوان مثال، اگر رمز کارت شما ۱۲۳۴ است، عدد ۴۳۲۱ وارد کنید) دستگاه سریعا پلیس را مطلع می‌کند و آنها را در جریان سرقت قرار می‌دهد. اما باید بدانید که این اتفاق نخواهد افتاد و این فقط یک شایعه دروغین است.

بعد از سرقت چه کارهای باید انجام دهیم؟
در صورت وقوع سرقت، سریعا خود را به کلانتری برسانید و شکایت کنید. سعی کنید مشخصاتی از سارق یا سارقان به خاطر بیاورید که پلیس را در پیدا کردن آنان کمک کند. بعد از آن، پرونده وارد دادسرا می‌شود و اگر در آینده نیز سارق دستگیر شود، ملزم به برگرداندن مال شما خواهد بود.
به خاطر داشته باشید که برابر قانون مجازات، تحقق جرم سرقت مستلزم انجام فعلی از قبیل ربودن، کش رفتن، برداشتن، بلند کردن، گرفتن و قاپیدن مال دیگری بدون رضایت و اطلاع مالک یا متصرف آن مال است. باید توجه داشت به استثنای سرقت‌های مستلزم حد که در آنها شرط کیفر ربودن پنهانی و مخفیانه مال است، در سرقت‌های مستلزم تعزیز، دادگاه‌ها عدم رضایت و بی‌اطلاعی مالک را از لوازم عمل مخفیانه در سرقت تلقی می‌کنند و برای تحقق مفهوم ربودن کافی می دانند (مثلا در کیف‌زنی‌، سرقت مخفیانه صورت نمی‌گیرد، ولی از مصادیق سرقت و ربودن است، زیرا در آن رضایت و اطلاع مالک وجود ندارد‌.) سارق بعد ازدستگیری ملزم به رد (برگرداندن) مال است و تا زمانی که مال را به مالباخته برنگرداند، باید در زندان بماند. حال این سوال پیش می‌آید که آیا مالباخته می‌تواند از سارق بگذرد و در این صورت، وی آزاد خواهد شد؟ در رأی وحدت رویه که در روزنامه رسمی چاپ شده، به این موضوع پاسخ داده شده است. بر این اساس، در جرم سرقت با رضایت صاحب مال نیز سارق باید تعزیر شود.

امتیاز 5.00 ( 4 رای )
اشتراک گذاری مطلب

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز