هیچ می دانی فرصتی که از آن بهره نمی گیری ،آرزوی دیگران است.(جک لندن)
خوش آمدید - امروز : چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳
خانه » مطالب آموزشی » مطالب مختلف آموزشی » آموزش ماهیگیری بخش سوم

آموزش ماهیگیری بخش سوم

برای اینکه در ماهیگیری موفق باشید باید طعمه ها و نیازهای هر ماهی و انواع نخ ماهیگیری را بخوبی بشناسید.

    در ماهیگیری از چه نوع طعمه ای برای چه ماهی استفاده کنیم

آموزش ماهیگیری بخش سوم

انتخاب طعمه مناسب برای گونه های مختلف ماهیان یکی از عوامل و فاکتورهای موفقیت امیز در ماهیگیری بشمار می اید که در این پست سعی شده شما عزیزان را با این فاکتور مهم اشنا کنیم:

همان گونه که اطلاع دارید ماهیگیری ورزشی است که از علم وسیعی برخوردار می باشد  که هر شاخه از این ورزش احتیاج به تجربه و علم زیادی دارد .که هر ماهیگیر با مطالعه و کسب اطلاع از منابع و ماهیگیران حرفه ای می تواند این علم بسیار شیرین را به دست آورد.

ماهیان زیادی در درسته های مختلف داریم مانند ماهی های همه چیز خوار ماهی های مهاجم که از نظر آناتومی ماهی ها به سه دسته مختلف تقسیم می شوند که انتخاب طعمه و سیستم مناسب ماهیگیری را برای ما ساده می کند از نظر اناتومی دهان ماهیها به سه دسته تقسیم می شوند ماهی های که از نظر اناتومی دهانی به سمت بالا دارند مثل ماهی کپور نقره ای و ماهی های که دهان انها به سمت رو به رو می باشد مثل ماهی های کپور و قزل الا و دسته اخر ماهی های که دهان انها به سمت پایین است مثل ماهی زردک وانواع سس ماهی ها.

در زیر تعدای از ماهیان را نام برده ایم که با چه طعمه ای می توانیم ماهی مورد نظر را صید کنیم

ماهی کپور :

ماهی کپور جزء ماهی های کلینر یا پاک کننده کف آب می باشد و در اصطلاح کفخوارو همه چیز خوار می باشد که شما دوستان می توانید با انواع طعمه های  جوشانده ، خمیر ، غلات ، حبوبات ، کرم و..صید کنید با انواع سیستم های کف خواب ، شناور و…

ماهی قزل الا :

ماهی قزل آلا جزء ماهیان مهاجم به شمار می اید و از تراکم دندانهای بسیار ریزی برای شکار بر خوردار می باشد که شما می توانید با انواع طعمه مصنوعی و طبیعی انرا صید کنید مانند انواع لانی ها ، انواع پشه ها ، کرم ، پاوربیت  و… شما می توانید این ماهی را با انواع سیستم ماهی فلای ، لانسه کشی ، کفخواب صید کنید.

ماهی زرد:

ماهی زردک یکی از ماهی های بومی تمام رودخانه ایران می باشد که همیشه در دسترس ماهیگیری بوده و با سیستم ماهی ورزشی قابل صید می باشد این ماهی در شرایط  زندگی ایده آل به وزن 2 کیلوگرم هم میرسد و طبق اناتومی دهان ماهی به سمت پایین می باشد و از کف رودخانه تغذیه می کند و شما می توانید با انواع طعمه خمیر و کرم این ماهی را با سیستم کف خواب صید کنید

ماهی زرد پر :

ماهی زرد پر از جمله ماهی های رودخانه ای می باشد که بیشتر مواقع در جریان های تند رودخانه مشغول شنا کردن می باشد و شما دوستان می توانید با انواع طعمه طبیعی انرا صید کنید مانند کرم و جیگر مرغ و در گاهی از مواقع خمیر

ماهی شیربت :

ماهی شیربت یکی از جنگنده ترین ماهی های رودخانه می باشد که صید آن برای هر ماهیگیری از لذت های بالایی برخوردار می باشد و شما می توانید با انواع طعمه های ماهی .کرم ، خمیر ، دل مرغ با انواع سیستم های کف خواب این ماهی را صید کنید

ماهی سونگ :

ماهی سونگ یکی از محبوب ترین ماهی های در حال انقراض ایران می باشد که علاقمندان زیادی برای صید این ماهی در ایران وجود دارد که با انواع طعمه های ماهی قابل صید می باشد این ماقی قبل از اینکه به سن بلوغ برسد تقریبا همه چیز خوار است و شما با طعمه کرم و جگر و حتی خمیر می توانید این ماهی هارا که به سن بلوع نرسیدند  صید کنید

ماهی سوف :

ماهی سوف هم جزء ماهی های مهاجم می باشد که اکثر ماهیگیران با انواع سیستم های شناور و کف خواب با استفاده از طعمه ماهی ان را در قبل از طلوع و غروب افتاب صید می کنند این ماهی مهاجم در تاریکی هوابیشتر به شکار ماهی می رود و با طعمه مصنوعی انواع سیستم های لانسه کشی و درپ شاپ قابل صید می باشد

اردک ماهی :

اردک ماهی که به کوسه آب شیرین معروف می باشد از اسمش معلوم است که ماهی کاملا مهاجم است که به طعمه ماهی به صورت شناوری علاقه زیادی دارد واین ماهی را ماهیگیران با انواع طعمه های مصنوعی از قبیل قاشقک و لانسه صید می کنند

آمور :

ماهی آمور از خانواده کپور ماهیان می باشد که با انواع طعمه سبزیجات مثل جوانه نی و گندم قابل صید می باشد در کل این ماهی گیاهخوار می باشد

ماهی کولی :

ماهی کولی یکی از محبوب ترین ماهیها برای ماهیگیران می باشد که بیشتر جنبه طعمه دارد که با انواع سیستم های فلای و طعمه های طبیعی از قبیل کرم وخمیر با قلاب ریز قابل صید می باشد

طرز تهیه انواع طعمه و جوشانده های ماهیگیری قسمت اول

آموزش ماهیگیری بخش سوم

طعمه های کپور ماهیان

انتخاب صحیح طعمه برای ماهیگیری نوع کپور می تواند تفاوت شکست و موفقیت را معنی کند.کپور تقریبأ تمایل دارد تا هر چیزی را که هنگام جستجوی علوفه در پیرامون بستر دریاچه میابد، بخورد. شاید راحتترین و مناسبترین طعمه ها جوشانده ها باشند چراکه امروزه بیشترین ریسه ها برای استفاده از این طعمه درخواست می شود. البته طعمه های بسیار دیگری متفاوت از جوشانده ها وجود دارند که تمامیشان خوبند و استفاده بجا از آنها در یک روز مناسب نتایج چشمگیری بدنبال خواهد داشت.

 نان :

 1-خمیر نان :

خمیر نان بهترین نوع طعمه ساخته شده از یک قرص نانی است که کمی بیات شده باشد. قسمت اسفنجی درون نان را خارج نموده و با اضافه کردن آب آن را خمیر می نمایند. خمیر را می توان ورز داده و بشکل گلوله هایی در آورد و بصورت مستقیم بر روی قلاب استفاده کرد.

آموزش ماهیگیری بخش سوم

 2- اسفنج نان :

طعمه خیلی نرمی است اما با این حال خوب است. مقدار کمی از اسفنجهای درون قرص نان را در می آوریم یک گوشه آن را فشار داده و از قلاب عبور می دهیم تا بتواند مدت زمان بیشتری بر روی قلاب دوام آورد.

آموزش ماهیگیری بخش سوم

لوبیاها و نخودها :

لوبیاها و نخودها از طعمه های عالی کپور ماهیان محسوب می شوند. خصوصأ انواع بزرگ آن شامل : لوبیا قرمز ، نخود فرنگی ، لوبیا سفید ، لوبیا چشم بلبلی و دانه های گل آفتابگردان.

طریقه مهیا کردن آنها همانند غلات می باشد فقط یادمان نرود که حتمأ بصورت نرم شده مورد استفاده قرار گیرد.

آموزش ماهیگیری بخش سوم

گوشتها :

 1- سوسیس :

سوسیس یکی دیگر از طعمه های خوب کپور می باشد. میتواند بصورت بودار و رنگی بوده یا با آرد ذرت آمیخته شود ، البته اگر خیلی چسبناک است. یادمان نرود که هرچه تنوع ادویه در سوسیس بیشتر باشد مجذوبتر خواهد بود. می توان آنها به صورت قطعات کوچک یا به شکل رول در آورده و به نحوی که قلاب در آن پنهان گردد ، آنها را به قلاب زد.

آموزش ماهیگیری بخش سوم

۲- جگر :

یک طعمه عالی است که سرشار از اسیدهای آمینه و پروتئین هاست. همچنین مزیت آن ارزانی آن است. می توان آن را بصورت مکعبی برش داد و بر روی قلاب استفاده نمود. جگر همچنین یکی از افزودنیهای خوب در جوشانده ها محسوب می شود. بسیاری از ماهیگیران در سراسر جهان از آن استفاده کرده اند و نتایج خوبی نیز حاصل شده است.

آموزش ماهیگیری بخش سوم

۳- فیله گوشت :

فیله گوشت یک طعمه عمومی برای کپور ماهیان محسوب می شود. می تواند بصورت بودار و با افزودن رنگها و ادویه جات مورد استفاده قرار گیرد. در برابر نوک زدن ماهیهای مزاحم مقاوم خواهد بود. طریقه استفاده آن به اینصورت است که آن را بشکل مکعبی برش می دهند و بر روی قلاب مستقیمأ استفاده می نمایند.

آموزش ماهیگیری بخش سوم

                                         دانه ها یا غلات :

 هر دانه ای میتواند هم بر روی قلاب و هم بصورت طعمه پاش مورد استفاده واقع شود. نمونه غلاتی که معمولأ در صید کپور ماهیان مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از : شاهدانه ، گندم ، ذرت ، بلغور جو ، ماشک و غیره غلات دست کم می بایست 72 ساعت خیسانده شوند و سپس قبل بین نیم تا یکساعت جوشانده شوند. حال آنها را به در یک ظرف بدون منفذ انباشته تا پس از 1 یا 2 دو روز شروع به تخمیر شدن بنمایند و از آنها بویی شبیه به الکل به مشام برسد.

  جوشانده ها

گلوله هاي نرم خميري شکلي هستند که در آب جهت سفت شدن جوشانيده مي شوند. آنها گزينه هاي تمام نشدني و ماندگار آماده اي را به وجود مي آورند اما يک خصوصيت منفي بارز ومشخص دارند که همان گراني اين محصولات در بازار می باشد. بهترين راه اقتصادي براي استفاده از جوشانده ها آن است که خود آنها را بسازيم. ترکيباتي که در جوشانده ها معمولا به کار مي روند عبارتند از : شير ، تخم مرغ ، آرد سويا ، جوانه گندم ، پروتئين هاي حيواني و گياهي و رنگهاي افزودني.

آموزش ماهیگیری بخش سوم

                                        جوشانده چیست ؟

جوشانده ها طعمه هایی هستند که معمولأ از تخم مرغ ، پودر های پروتئین و چاشنی ها ساخته می شوند. این مخلوط به شکل گلوله های کوچکی در آورده شده و جوشانده می شوند. مزیت آنها این است که ماهیهای کوچک نمی توانند آنها را بخورند.با طعمه هایی همچون جوشانده ها می توان صید بالایی داشت. البته سایز ماهی های صید شده نیز به اندازه و سایز جوشانده ها بستگی دارد و در 5 سال گذشته بواسطه آن در کشورهای اروپایی و آمریکایی موفقیت کپورگیران با رشد زیادی همراه بوده است.در بیشتر دریاچه های اروپا و آمریکا از جوشانده ها در دامنه های وسیعی از بوها و مزه های متنوع استفاده می شود هر چند آمار نشان می دهد که ماهیگیران آمریکایی بیشتر موفقیتشان را بواسطه استفاده از خمیرها و آبزیانی مانند حلزونها کسب کرده اند.چاشنیهایی که در جوشانده ها مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند است : گوشت ، کنجد ، گیلاس ، توت فرنگی میوه های مناطق گرمسیری ، شکلات ، ماهیهای مرکب ، روغن یا خمیر بادام زمینی ، دانه ها ، ذرت ، خرچنگها ، حلزونها و غیره. در بسیاری از جوشانده ها محرکهایی اضافه کرده اند. محرکها مواد شیمیایی هستند که کمک به تحریک تغذیه ماهی می نمایند و اینگونه است که ماهی را به سوی طعمه می کشاند. آنها معمولأ اسیدهای آمینه یا همان پروتئین ها می باشند.

                                                             آموزش ماهیگیری بخش سوم

                                                            ساخت طعمه دارچینی برای کپور

مواد لازم:

۲ قاشوق غذا خوری دارچین

۲ لیوان آرد ذرت

۲ قاشوق وانیل

۱/۲ لیوان آب گرم

موادرا باهم مخلوط کنید وخوب آنها را به هم بزنید وآب گرم را به آنها اضافه کنید تا یک خمیر به دست بیاید . و در مرحله دوم دارچین را کم کم به خمیر اضافه کنید وخوب با هم ترکیب کنید بعد خمیر بدست آمده را در کیسه پلاستسکی قرار دهید تا خشک نشود و در ماهیگیری کپور از آن استفاده کنید

آموزش ماهیگیری بخش سوم

   اسرار درست كردن طعمه براي ماهيگيري (اسرار صيد كپور واسبله بزرگ)

آموزش ماهیگیری بخش سوم                                        آموزش ماهیگیری بخش سوم

یکی از دغدغه اصلی ماهیگیران تهیه طعمه مناسب و اثر گزار می باشد در صورتی که شما راز تهیه طعمه و همچنین نگه داشتن ان در بهترین حالت را داشته باشید میتوان گفت که یکی از مهمترین نکات ماهیگیری را به بهترین نحوه اجرا کرده اید.در ادامه شما را با چندین راز کوچک در مورد تهیه طعمه اشنا خواهیم کرد.

۱-ماهی های کوچک که به صورت قطعه قطعه در امده باشد میتواند یکی از طعمه های مناسب جهت هر نوع ماهیگیری باشد شما باید ماهی را در اندازه های کوچک قطعه قطعه کنید و آن را برای مدتی درون یک ظرف حاوی تخم مرغ و آرد قرار دهید این یکی از طعمه های مورد علاقه من میباشد

۲-شما میتوانید حتی ازتکه های تن ماهی که انرا با پلاستیک های نازک پیچیده شده باشد استفاده کنید فقط کافیست قبل از استفاده انرا با کمی روغن خوراکی آْغشته کنید مطمئننا به نتیجه دلخواه خواهید رسید.

۳-ترکیب کردن روغن های خوراکی و گیاهی با مقداری آرد میتواند یکی از کارهای خلاقانه  باشد فقط به یاد داشته باشید که خمیر را  باید قبلا از استفاده  خوب با دست مالش دهید تا روغن جذب آن شود.

۴-شما میتوانید با استفاده از تخم مرغ های شکسته ( که برای مدتی در معرض رطوبت قرا گرفته اند ) استفاده کنید فقط انرا با مقداری خمیر قاطی کنید و خوب هم بزنید.نتیجه بسیار موثر خواهد بود.

۵ – در صورتی که شما سگ یا گربه در خانه دارید یکی از طعمه های موثر استفاده کردن از غذای سگ یا گربه میباشد فقط کافیست به آن مقداری گوشت ماهی اضافه کنید و این هم به این خاطر است که بوی ماهی بگیرد و شکار را به ما نزدیک کند

۶- شما میتوانید از هر چیزی که قبلا به عنوان طعمه استفاده میکردید آلان هم استفاده کنید فقط با این تفاوت که این بارطعمه خود را با مقداری روغن ماهی آغشته و چرب کنید

 ۷-یک راه آسان جهت دسترسی به روغن ماهی کافی است مقداری تن ماهی و یا ماهی قطعه قطعه شده را در اب بجوشانید و بگذارید که آب حجم زیاد آب تبخیر شود نتیجه باقی مانده تا حدودی شما را به روغن ماهی نزدیک می کند

 ۸-استفاده کردن از انواع ماهی ها (قاطی کردن گوشت چندین ماهی با هم ) نیز میتواند ایده جالبی باشد کافی است یک بار امتحان کنید تا متوجه شوید که چگونه در صید کربه ماهی به شما کمک خواهندکرد

آموزش ماهیگیری بخش سوم

ساخت طعمه سريع وساده براي  كپور

 مواد لازم

آردجو

پودر ژله (با طعم دلخواه)

آرد جو را با پودر ‍‍ژله مورد نظر با طعم دلخواه مخلوط كنيد و به آن آب اضافه كنيد و به خمير تبديل كنيد و براي اينكه به اندازه كافي چسبناك شود مي توانيد آرد جو آن را زياد كنيد

طعمه کره بادام زمینی برای کپور

آموزش ماهیگیری بخش سوم

 مواد لازم:

كره بادام زميني

آرد

آب

شكر

و هرچيز ديگري مثل پودر ژله ، دارچين و آبليمو . . .

در مرحله اول بادام زميني را با آب ومواد قندي مخلوط كنيد .بعد سپس آرد را به آن اضافه كنيد كه مواد شما به خمير تبديل شود بعد و نبايد طعمه زياد نرم باشد . ..

طرز تهیه طعمه مخصوص تابستان برای کپور

آموزش ماهیگیری بخش سوم

مواد لازم:

یک فنجان آرد (لیوان)

یک فنجان آرد ذرت (لیوان)

یک قاشق نمک

یک قاشق شکر

سه قاشق غذا خوری قهوه

دو قاشق کارامل

آب به مقدار کافی

یک فنجان آرد با یک فنجان آرد ذرت مخلوط  کنید و یک قاشق نمک و یک قاشق شکر به آن اضاف کنید و سه قاشق غذا خوری قهوه اضاف کنید و دوقاشق کارامل کیک هم به آن اضافه کنید وآن ها را با هم مخلوط کنیدکمی آب را بجوشانید به اندازه ای که  آب ولرم  بشود مواد را به داخل آب بریزید در داخل ظرف به آرامی روی آتش بهم می بزنید تا وقتی که به خمیر تبدیل شود و آن را داخل پلاستیک قرار دهید تا خشک نشود روش مناسب دیگری هم وجود دارد که خمیر های گلوله شده را در آب جوش قرار دهید و آنها را بجوشانید هنگامی که گلوله های خمیر به سطح آب شناور شدن طعمه ها آماده می باشد و شما می توانید از سیستم ماهیگیری با ریسه جوشانده استفاده کنید

 طرز تهیه طعمه با طعم توت فرنگی برای کپور

آموزش ماهیگیری بخش سوم
مواد لازم:

یک فنجان آرد (لیوان)

دوفنجان  پودر ذرت (لیوان)

یک قاشق غذا خوری وانیل

دوقاشق غذا خوری شکر

پودر ژلاتین توت فرنگی

آب به مقدار کافی

یک فنجان آرد را با آب بجوشانید هنگامی که آب جوشید یک قاشق غذا خوری وانیل به آب اضافه کنید ودوقاشق غذا خوری شکر هم به آن اضافه کنید در این هنگام یک بسته ژلاتین توت فرنگی به آن اضاف کنید وقتی آب به اندازه کافی جوشید پودر ذرت ها را در آن بریزید همزمان که مواد را باهم مخلوط کردیم به مدت دو دقیقه با حرارت ملایم با استفاده از در پوش وبعد از دو دقیقه از روی آتش بردارید مواد مخلوط شده را بروی آلمنیوم بریزید (آلمنیوم به شکل استوانه) و بعد آلمنیوم را در اندازه های دلخوا گره بزنید(برای جدا شدن طعمه از هم)  تا به شکل گلوله در بیاید هنگامی که این کار را کردید به مدت 12 ساعت در یخچال قرار دهید اما دقت کنید جای بزارید که یخ نبندد

این طعمه ها هرچه ریز تر باشند بهتر است برای صید کپور طعمه های ساخته شده را هم می توانید با استفاده از ریسه جوشانده استفاده کنید و هم می توانید به صورت ساده به سر قلاب بزنید

ساخت جوشانده ساده برای کپور(با اسانس دلخواه)

دراین روش ساخت شما با مواد مثل تخم مرغ ٫ آرد و اسانس های مثل(توت فرنگی ٫ و موز . . .) می توانید به راحتی یک طعمه حرفه ای برای کپور درست کنید

مواد لازم:

آرد

تخم مرغ

رنگ دهنده های خوراکی

اسانس میوه جات

تخم مرغ را در ظرفی ریخته وبه هم بزنید

آموزش ماهیگیری بخش سوم

 اسانس و رنگ دهندها  را به آن اضافه کنید

آموزش ماهیگیری بخش سوم

 در مرحله بعد آرد را به آن اضافه کنید

آموزش ماهیگیری بخش سوم

بعد خمیر را بدست آورید

آموزش ماهیگیری بخش سوم

و آن ها ر گلوله گلوله کنید وبه مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش بجوشانید

آموزش ماهیگیری بخش سوم

طعمه بعد از خشک شدن آماده ماهیگیری می باشد

ساخت طعمه میوه ای برای کپور

آموزش ماهیگیری بخش سوم

مواد لازم:

به مقدار لازم توت فرنگی یا پودر ژله گیلاس

آرد ذرت

آب

توت فرنگی یا پودر ژله گیلاس را در کاسه ریخته آن را خوب لح و به هم بزنید وبعد به آن آب و آرد ذرت اضافه کنید وانها را خوب بهم بزنید تا یک خمیر بدست بیبید برای محکم شدن خمیر بدست آمده شما می توانید از آرد ذرت بیشتری استفاده کنید (در متن مقاله زکر شده بود که این طعمه برای گرفتن اسبله هم نیز کاربرد دارد)

ساخت طعمه ملاس براي ماهي كپورMolasses Bait 

آموزش ماهیگیری بخش سوم

مواد لازم:

ملاس(نوعي شيره قند)

شكر قهوه اي

آرد

در شروع با اضافه كردن 6 فنجان آرد  و1  فنجان شكر را به خوب از قبل با دوقاشوق ملاس را باهم مخلوط كنيد وبه هم بزند تا حدودي سفت شود براي بدست آمدن طعمه ايده آل مي توانيد ميزان آرد آن را تا جايي كه امكان دارد را به آن اضافه كنيد و خمير بدست آماده را مي توانيد به گلوله هاي كوچك تبديل كنيد وبه مدت 15 دقيقه در يحچال قرار دهيد برای آماده شدن طعمه برای ماهیگیری

ساخت طعمه جوشانده ساده ذرت برای ماهیگیری کپور

آموزش ماهیگیری بخش سوم

 مواد لازم:

1 فنجان شکر
2 فنجان آرد سفید
3 فنجان ارد ذرت
مر حله اول مخلوط کردن تمام مواد را در کاسه ای بزرگ . سپس به آرامی آب به مواد مخلوط شده اضافه کنید تا مواد به غلظت مورد نظر برسد. اگر نیاز به آرد بیشتری باشد باز آرد اضافه کنید و کمی هم ارد ذرت.بعد از بدست آمدن خمیر آنها را به توپ های به اندازه های متوسط تبدیل کنیدو آنها را در در آب جوش به مدت 20 دقیقه بجوشانید

ساخت طعمه عسل برای کپور

آموزش ماهیگیری بخش سوممواد لازم:

وانیل

۴ قاشوق غذا خوری شکر

عسل

آرد ذرت

آب و وانیل و۴ قاشوق شکر و عسل را با هم مخلوط کنید و بر روی گاز با حرارت ملایم  قرار دهید. وقتی شروع به جوش خوردن کرد به آرامی به آن یک لیوان آرد ذرت اضافه کنید آن را به خوبی به مدت ۳ دقیقه به هم بزنید تا به یک خمیر مقاوم تبدیل شود و سپس آن را از روی گاز بردارید و بگزارید خنک شود ودر یک کیسه پلاستیکی قرار دهید برای ماهیگیری.

ساخت طعمه سویا با طعم دهنده دلخواه برای ماهی کپور

آموزش ماهیگیری بخش سوم  مواد لازم:

۱ لیوان آرد سویا

۱لیوان آرد ذرت

طمع دهنده دلخواه

آموزش ماهیگیری بخش سوم                                          آموزش ماهیگیری بخش سوم

مواد را با هم مخلوط کنید سپس به آن به مقدار کافی آب اضافه کنید وبه هم بزنید تا یک خمیر بدست بیاید و سپس به آن طمع دهنده دلخواه را اضافه کنید و برای استحکام بیشتر طعمه می توانید به آن آرد ذرت یا آرد سویا اضافه کنید. بعد خمیر بدست آمده را گلوله گلوله کنید و در آب جوش به مدت ۵ دقیقه بجوشانید تا طعمه به صورت جوشانده دربیاید.

این طعمه را در ماهیگیری کپور می توانید استفاده کنید.

ساخت طعمه ای برای اسبله

مواد لازم

یک بسته پنیر فاسد شده

یک عدد تن ماهی

دوقاشق پودر سیر

3 قاشوق آرد سفید

تکه های از میگو

مقداری توت فرنگی له شده

در یک کیسه زیپ دار تمام مواد را با هم مخلوط کنید در کیسه را ببندید کیسه را فشار دهید تا مواد با هم مخلوط شوند طعمه بوی بد می دهد ناراحت نشوید.وقتی طعمه خوب مخلوط شد طعمه آماده است

ساخت طعمه ساد ه برای ماهی اسبله (همبرگر)

آموزش ماهیگیری بخش سوم                                                                         

 مواد لازم:

پنیر

همبرگر خام

4 قاشوق غذا خوری پودر سیر

یک لیوان آرد

آب

تمام مواد تشکیل دهنده را در یک کاسه با هم مخلوط کنید تا یک خمیر بدست بیاید برای سفت شدن خمیر شما می توانید از آرد بیشتری استفاده کنید این طعمه خوبی برای ماهی اسبله است

 

ساخت طعمه ذرت برای کپور                                        

آموزش ماهیگیری بخش سوم                                    

مواد لازم :

آرد

ذرت

عسل

آب

موز

مواد را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر بدست بیاید برای سفت شدن خمیر شما می توانید از عسل استفاده کنید. طعمه ها را در اندازه های مناسب گلوله کنید و به مدت 2 دقیقه آن ها را در آب جوش قرار دهید تا طعمه ها پخته شود بعد از انجام این مراحل طعمه آماده است

 

ساخت طعمه خون برای  اسبله ماهیان وکپور ماهیان

آموزش ماهیگیری بخش سوم

مواد لازم:

یک لیوان آرد

یک لیوان آرد ذرت

دو قاشوق غذا خوری وانیل

یک لیوان خون مرغ

سه قاشوق غذا خوری پودر سیر

به مقدار کافی پنیر

آرد ،آرد ذرت ، پودر سیر، پنیر و وانیل را با هم مخلوط کنید وقتی که مواد به خوبی با هم مخلوط شدن خون مرغ را آرام آرام به آن اضافه کنید که مواد یک حالت سفتی به خود بگیرد و یک خمیر بدست بیاید خمیر بدست آمده را گلوله گلوله کنید و به مدت 10 دقیقه در آب جوش به جوشانید که گلوله ها سفت شود وقتی به اندازه کافی طعمه ها جوشید آن ها رابرادرید وخنک کنید .طعمه برای ماهیگیری آماده می باشد

ساخت طعمه خمیر با اسانس انگور برای کپور

آموزش ماهیگیری بخش سوم  

یک بسته ژله انگور

1 تیکه نان گندم کامل

یک بسته آرد ذرت

آب

همه مواد را باهم مخلوط کنید به جزء آرد ذرت ٫ وقتی مواد را خوب مخلوط کردید آرد ذرت را به تدریچ به خمیر اضافه کنید برای بدست امدن خمیر سفت تر ٫ در صورت نیاز شما می توانید برای سفت شدن خمیر به آن آرد اضافه کنید. خمیر که آماده شده در یک کیسه قرار دهید برای ماهیگیری که طعمه خشک نشود

ساخت طعمه ای مشترک برای اسبله و کپور (طعمه سوسیس)
آموزش ماهیگیری بخش سوم

مواد لازم :

1 عددسوسیس هادداگ

2 لیوان آرد

پنیر

آب

سوسیس هادداگ وپنیر را به قطعات کوچک تبدیل کنید و آنها را در کاسه ای بریزید وسپس آرد را به آن اضافه کنید در حالی که دارید مواد را با هم مخلوط می کنید آب را به آن اضافه کنید

تا زمانی به آن آب اضافه کنید که مواد به شکل یک توپ خمیر در بیاید در این صورت طعمه آماده است

ساخت طعمه برای ماهی اسبله۳

مواد لازم:

آرد سویا

کبد به اندازه کافی

1 قاشوق غذا خوری پودر سیر

3 قاشوق غذا خوری عسل

تخم مرغ

عصاره وطعم دهنده دلخواه

با استفاده از مخلوط کن کبد را آماده کنید و در آن به آرامی تخم مرغ ،پودرسیر ،عسل و طعم دهنده را اضافه کنید و مواد که آماده شده را در یک ظرف بریزید وبه آن آرد سویا اضافه کنید.

وخمیر بدست آمده را برای سفت تر شدن به صورن گلوله دربیاورید وبه مدت 6 دقیقه در آب جوش بجوشانید . . .

ساخت طعمه برای ماهی اسبله (گربه ماهی) ۴

مواد لازم:

جگر (مرغ،گاو،گوسفد . . .)

آرد

3 قاشوق غذا خوری پودر سیر

2 قاشوق غذا خوری نمک

روغن ماهی ساردین

پودر ژله توت فرنگی

یک عدد تخم مرغ

پودر بادام زمینی

مواد را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر بدست بیاید و خمیر بدست آمده را می توانید به صورت گلوله گلوله استفاده کنید برای سفت تر شدن خمیر می توانید از آرد بیشتری استفاده کنید.

ساخت طعمه برای قزل آلا

آموزش ماهیگیری بخش سوم                         آموزش ماهیگیری بخش سوم

 مواد لازم :

1 لیوان آرد سفید

نصف فنجان شکر

1 لیوان آرد جو

پنیر

 آب

آب را بجوشانید و تمام مواد به جزء پنیر را درآن بریزید ومخلوط کنید وقتی مواد تبدیل به خمیر شد . آن را در یخچال قراردهید تا سرد شود بعد مواد را از یخچال درآورده و پنیر را به آن اضاف کنید بعد از انجام این مراحل طعمه برای ماهیگیری قزل الا آماده است

  ساخت طعمه ای برای ماهی سیم (طعمه بادام زمینی)

 مواد لازم

¼ لیوان بادام زمینی خرد شده

۲  فنجان قلات خرد شده

۸ قاشوق غذا خوری شیره قند(ملاس)

۸ قاشوق شکر

۴ قاشوق کره

به مقدار کافی شیره گیلاس

تمام مواد تشکیل دهنده این طعمه را با هم مخلوط کنید به جزء شیره گیلاس ، مواد که خوب باهم ترکیب شد شیره گیلاس را به آن اضاف کنید برای رقیق تر شدن خمیر بعد از آماده شدن خمیر طعمه آنها را گلوله گلوله کنید ودر جای خنک بگزارید تا طعمه آماده شود  این طعمه خوبی برای ماهی سیم است که از خانواده کپور ماهیان است این طعمه برای ماهی کپور هم کاربرد دارد

 ساخت جوشانده ذرت برای کپور

مواد لازم:                                       آموزش ماهیگیری بخش سوم

آرد ذرت                                                       آموزش ماهیگیری بخش سوم

آرد سویا  

پودر شیر

شکر

تخم مرغ

طرز درست کردن وپختن

مواد را باهم در یک کیسه ریخته وآن هار خوب با هم مخلوط کنید

مواد را در یک ظرف ریخته و به آن تخم مرغ اضافه کنید وخوب بهم بزنید برای بدست آمدن خمیر.

خمیر های بدست آمده را گلوله گلوله کنید وبه مدت 5 دقیقه در آب جوش بجوشانید.

بعد از پخته شدن طعمه ها آنها را در مکانی بگذارید تا خشک شود.

 

انتخاب نخ در ماهیگیری

آموزش ماهیگیری بخش سومبعضی از ماهیگیران اهمیت چندانی برای نخ انتخابی شان قائل نمیشوند در صورتی که اهمیتش هیچ از وسایل دیگرماهیگیری کمتر نیست.

نخ فاکتوری است مهم که در انتها در موفقیت یا عدم آن یعنی اینکه در پایان روز شما دست پر به خانه برگردید یا نه، نقشی اساسی دارد.

در کنار انتخاب صحیح چوب ، چرخ، ریسه و روش مناسب برای ماهی مورد نظر با توجه به مکانی که در آن قصد ماهیگیری دارید، ضخامت، رنگ،

نوع و توانایی تحمل کشش نخ نکاتی است که در این رابطه باید به آن توجه کنید .

خیلی از ماهیگیران تازه کار به غلط بر این عقیده هستند که ضخامت هر چه بیشتر نخ مساوی بهتر بودن آن است و به همین دلیل با نخهای خیلی

ضخیم ماهیگیری میکنند.

ضخامت نخ رابطه مستقیم با مقدار تحمل کشش بر حسب کیلو را دارد.از طرفی نخ باید آنقدر نازک انتخاب شود که ماهی مورد نظر توانایی دیدن آن را

نداشته و از طرفی به قدری ضخیم بوده که توانایی تحمل فشار وارده در پرتاب ریسه و کشش ماهی را بدون خطر پاره شدن داشته باشد.

آموزش ماهیگیری بخش سوم

طبیعتأ نخی که برای کپور یا اردک ماهی به کار میرود ضخیمتر از نخ برای گرفتن کولی یا لای ماهی است.

 نکته دیگر، انتخاب صحیح رنگ نخ با توجه به رنگ آب است.

برای گرفتن قزل آلا در آبی تمیز، نخ شفاف و گرفتن کپور در آبی گل آلود، نخ قهوه ای انتخاب صحیحی است زیرا ماهی به راحتی قادر به دیدن آن

نیست.برای لانسه کشی و استفاده از طعمه های مصنوعی در عوض دیده نشدن نخ توسط ماهی اهمیت چندانی ندارد بلکه دیده شدن آن توسط ماهیگیر مهم است.

به این منظور استفاده از نخ هایی به رنگ زرد یا سبز روشن جهت تشخیص بهتر طعمه مصنوعی بیشتر رایج است.

آموزش ماهیگیری بخش سوم

به همین خاطر میبایست برای انتخاب نخ مناسب با در نظر گرفتن نوع ماهی، روش ماهیگیری، چوب ماهیگیری و اکسیون آن و شرایط محل که شامل

شدت جریان آب ، رنگ آن و نوع بستر، سنگی یا شنی بودن آن و گیاهان آبزی موجود در آن است حد میانی یافت.

نخهای ماهیگیری متداول بطور کلی دو دسته، منوفیل و بافته هستند.

نخهای منوفیل یا تک رشته ای از جنس پلی آمید یا نایلون بوده و از اواخر سالهای 1930 در بازار است.

این نخ ها شفاف بوده، بهتر میتوان آن را گره زد، سطح آن سیقلی بوده و دارای خاصیت ارتجاعی بیشتری نسبت به نخ های بافته شده است.

دیگر مشخصه نخ، کمی یا زیادی خاصیت ارتجاعی با توجه به مورد کاربرد آن است.

ارتجاعی بودن این نوع نخ خاصیت مثبتی برای دفع ضربات ماهی بوده و تا حدی باعث جلوگیری از پاره شدن دهان ماهی توسط قلاب میشود.

از دیگر مشخصات نخ علاوه بر ضخامت آن به میلیمتر، قدرت تحمل کشش آن تا مرز پاره شدن است که با واحد کیلو گرم اندازه گیری میشود.

یکی از تفاوتهای نخ مرغوب با نخ های دیگر، قدرت تحمل کشش بیشتر آن نسبت به ضخامت آن است.

تفاوت دیگر در حالت باز شده نخ قابل دیدن است.

نخ مرغوب بعد از باز شدن حلقه حلقه نشده و در پرتاب ریسه باعث گره خوردن و گیر کردن آن به حلقه های چوب نمیشود و علاوه بر این به

ماهیگیرامکان تشخیص بهتر تماس ماهی با طعمه را میدهد.

آموزش ماهیگیری بخش سومنخ های تک رشته به ضخامت های مختلف از 0.05 میلیمتر با 0.3 کیلو تا 2.0 میلیمتر با 150 کیلو تحمل کشش در روش های مختلف ماهیگیری

به کار میروند.

نخ های بافته که از چند سال پیش یعنی 1995 در بازار است را از ده ها رشته الیاف نازک پلی آمید که به روشی نه چندان آسان به هم بافته میشوند،

تولید میکنند و به همین خاطر قیمت آن نیز چند برابر قیمت نخ های تک رشته است.

نخ های بافته به نسبت نخ های تک رشته قابلیت ارتجاعی چندانی ندارند.

به همین خاطر بیشتر برای گرفتن ماهی های مهاجم با طعمه های مصنوعی از آن استفاده میشود.

این نوع نخ تماس ماهی با طعمه را بهتر به چوب و دست ماهیگیر منتقل میکند.

از طرف دیگر نخ های بافته دارای قدرت تحمل کشش تا سه برابربیشتری نسبت به نخ های تک رشته ای با ضخامت مساوی بوده و نیز مقاومتشان در

برابر اشعه ماوراء بنفش بیشتر بوده و به همین خاطر عمر بیشتری نیز دارند.نخهای بافته ی مرغوب دارای بافت پر تری بوده و گرد بافته شده‌اند.

 انواع غیر مرغوب آن در برش عرضی بیضی شکل بوده، بافت پری نداشته، عمر کمی داشته و در پرتاب ریسه به سرعت گره میخورند.نخهای بافته

نسبت به تک رشته ها سطح زبر تری داشته و به همین دلیل میتوانند باعث ساییدگی شدید تر رینگ های چوب ماهیگیری شوند. بعضی از سازندگان

نخهای ماهیگیری نوع سومی نیز ساخته اند که ترکیبی از خواص هر دو نخ بالا را داراست و آن نخهای بافته شده با پوششی از نایلون است که هم

نازک بوده و هم تحمل کشش خوبی داشته و هم سطحی سیقلی دارد.تنها عیب آن قیمت بسیار زیاد آن است.آموزش ماهیگیری بخش سوم

امتیاز 5.00 ( 4 رای )
اشتراک گذاری مطلب
برچسب ها :

تاکنون 2 نظر ثبت شده است.

  1. با سلام و عرض ادب
    سایتتون خیلی عالی و پر محتواست.ولی ای کاش منبع این نوشته رو درج کنید.حاصل تلاش و تجربه چند ساله میباشد.از اولی که این مطلب نوشته شد تا زمان پایان یکسال در سایت ایران فیشینگ بطول انجامید.
    قضاوت با خودتون.یاحق

    • بزرگوار هدف ما ارائه مطالب آموزشی بوده است که بتونه دستکم واسه یک نفر مفید واقع شود

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز