امام علي(ع):هر كه نگاه خود را از حرام باز دارد دلش آرام خواهد شد.
خوش آمدید - امروز : یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
خانه » سلامتی و تندرستی » اطلاعات پزشکی » جراحی بینی گوشتی

جراحی بینی گوشتی

جراحی بینی گوشتی

خیلی ها فکر میکنند بینی گوشتی در جراحی نتیجه موفق آمیزی ندارد

به گزارش مهر پارسی مدتی است شایع شده است که جراحی هایی که در بینی گوشتی انجام می شود باب میل شکل نمیگیرد و اگر بینی استخوانی باشد نتایجه جراحی ایده آل تر است .

اینها شایعاتی است که که افرادی که بینی گوشتی دارند و از شکل آن را رنج می برند و تمایل به جراحی دارند ، از جراهی می ترسند .

برای حل این موضوع با دکتر رزم پا – متخصص گوش و حلق و بینی در این باره به گفته گو نشسته ایم .
با دکتر ابراهیم رزم‌پا، متخصص گوش و حلق بینی در این باره به گفتگو نشسته‌ایم ;

آقای دکتر ، بهترین سن برای جراحی بینی چه سنی است؟
به طور معمول، سن مناسب برای عمل جراحی بینی ۱۸ سالگی است ولی در صورت کامل بودن رشد جسمی در سنین پایین‌تر مانند ۱۵ سالگی هم امکان‌پذیر است و حتی مواردی که به علت تغییر شکل یا انحراف شدید تیغه بینی انسداد کامل ایجاد شده، در سنین پایین‌تر هم جراحی محدود با دقت در آسیب نرساندن به مراکز رشد غضروف و استخوان قابل انجام است.
آقای دکتر، شما چه بینی را گوشتی به حساب می‌آورید؟
ساختمان بینی از پوست و گوشت و غضروف و استخوان تشکیل شده است. شکل بینی و تناسب اجزای آن در افراد گوناگون با هم تفاوت دارد. خیلی از مواقع در تشخیص این موارد اشتباه می‌شود و بینی‌های معمولی به اشتباه گوشتی قلمداد می‌شود که موجب نگرانی بیمار می‌شود. گاهی اوقات مشکلات بینی به علت ناهنجاری‌های غضروفی استخوانی است که راحت‌تر قابل اصلاح است ولی درباره بینی‌های گوشتی هم در صورت تجربه کافی جراح نتایج ایده‌آلی خواهد بود.

از میان کسانی که بینی گوشتی دارند، چه کسانی بهتر است مورد جراحی قرار گیرند؟
برای جراحی بینی بهترین افراد کسانی هستند که نقایص مشخصی در بینی‌شان داشته باشند و از پیش از انجام جراحی با جراح همکاری کافی داشته باشند. باید پیش از عمل جراحی با پزشک‌شان صحبت کنند و درباره نتایج عمل جراحی به طور کامل توجیه شوند. مراحل انجام عمل جراحی به طور کامل برایشان توضیح داده شود تامشکلی در این باره نداشته باشند.

حال اگر بینی‌مان گوشتی باشد باید چه انتظاراتی از نتیجه جراحی بینی داشته باشیم؟
هدف از هر عمل جراحی زیبایی، بهبود بخشیدن به وضع ظاهری است نه رسیدن به زیبایی مطلق و کامل. از سوی دیگر، نوع پوست افراد گوناگون با یکدیگر متفاوت است و ممکن است فردی به دلیل نوع پوست صورتش و یا دلایل دیگر، مورد مناسبی برای جراحی بینی‌اش نباشد. اشکالات گوناگون بینی مانند پهن بودن بینی، بزرگ بودن سوراخ‌های بینی، جعبه‌ای شکل بودن نوک بینی، افتادگی نوک بینی و… طی عمل جراحی بینی افرادی که بینی گوشتی دارند، اصلاح می‌شود.
بعضی‌ها می‌گویند، نتایج جراحی بینی گوشتی با لیزر بهتر از آب درمی‌آید. درست است؟
خیر. استفاده از لیزر در اعمال جراحی سر و گردن به موارد خاصی مانند ضایعات پوستی، عیوب انکساری چشم و ضایعات حنجره معدود است ولی اعمال جراحی زیبایی با لیزر بیشتر جنبه تبلیغی و عوام فریبی دارد و در دستان جراح مجرب ضرورتی ندارد.

خوب، اگرکسی بینی گوشتی‌اش را جراحی کند،‌ غیر از تغییر شکل ظاهری، تاثیر دیگری هم در زندگی‌اش خواهد داشت؟
هر عمل جراحی و تغییر شکل بینی و صورت قادر به ایجاد اثر هیجانی شدیدی خواهد بود و به خصوص در صورت مبهم بودن خواسته بیمار و برآورده نشدن خواسته اصلی، مشکلات روحی شدیدی ایجاد خواهد شد. این چهره شخص است که حالت و تعلق فامیلی و نژادی را به تصویر می‌کشد و تا حدودی معرف شخصیت فرد است.

گاهی کسی بینی گوشتی دارد و در طراحی کامپیوتری بینی قلمی برایش تصویر می‌شود ولی در نهایت پس از عمل بینی‌اش به آن شکل درنمی‌آید. می‌توان به این طراحی‌های کامپیوتری اعتماد کرد؟
این متاسفانه از مواردی است که دامن‌گیر افراد و همکاران جوان می‌شود چون برای جذب بیمار با ایجاد ذهنیات و تصورات غیرواقعی سطح انتظار بیمار را بالا می‌برند. چنین کاری حتی در صورت موفقیت‌آمیز بودن عمل،‌ نارضایتی بعدی بیمار را در پی خواهد داشت.
بهترین طراحی عمل در موقع انجام عمل جراحی است که ضمن حفظ عمل طبیعی بینی شکل بینی هماهنگ با سایر اعضای چهره باشد و پیش از آن به بیمار این مورد توضیح داده شده باشد. طراحی کامپیوتری هیچ تاثیری در شیوه و نتایج طراحی زیبایی بینی ندارد و جنبه تبلیغاتی دارد.

هزینه جراحی بینی گوشتی چقدر است؟
هزینه عمل جراحی ثابت نیست و به چند فاکتور بستگی دارد که مهم‌ترین آن،‌ خواسته و توان بیمار است. اصولا در ذهن جراح منصف هزینه در اولویت نبوده و نتایج و کیفیت کار و رضایت بیمار مهم‌تر است. بنابراین هزینه با توجه به بیمارستان محل عمل و وضعیت بیمار تنظیم می‌شود. ولی اصولا اعتقاد بر این است که هیچ بیماری نباید به دلیل محدودیت اقتصادی از خدمات پزشکی محروم شود.

امتیاز 5.00 ( 1 رای )
اشتراک گذاری مطلب

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز