اکثر زوج های جوان در سال اول زندگی مشکلات رفتاری زیادی با هم دارند و با زیر ذره بین گرفتن هم دیگر باعث ایجاد اختلافات زیادی در زندگی میشوند. معمولا نوعروسها و تازه دامادها انتظار دارند که سال اول زندگیشان هم درست مانند ایام ماه عسل شیرین و بدون هر گونه مشکل، دعوا و جر و بحثی باشد.
اگر شما هم جزو این دسته هستید جدا دچار سوء تفاهم شده اید! اغلب زوجها در این دوازده ماه روزهای سختی را سپری میکنند و اگر بلد نباشند که چطور رابطه شان را مدیریت کنند و از پس مشکلات بربیایند دچار مشکلات جدی میشوند. مهم ترین این مشکلات در سال اول ازدواج چیست؟ ادامه مطلب را از دست ندهید.
1. یک لحظه هم از من جدا نشو!
بعد از ماه عسل معمولا مردها توقع دارند که زندگی شان روال عادی خودش را پیدا کند. حالا که مراسم عروسی تمام شده و دیگر درگیر جزئیات مراسم و خرید و… نیستند دلشان میخواهد بعضی وقتها باشگاه بروند، دوستانشان را ببینند در حالیکه معمولا نوعروسها میخواهند شوهرشان هر ثانیه از وقتهایی را که سرکار نیستند با آنها بگذرانند و اگر احساس کنند که حواس همسرشان حتی برای چند دقیقه معطوف به موضوع دیگری شود ناراحت میشوند و حتی بهشان بر میخورد.
این مساله در مورد زوجهایی رخ میدهد که از نظر شخصیتی با هم متفاوتند. یعنی مرد میخواهد کمی فضای به اصطلاح تک نفره در اختیار داشته باشید و همسرش میخواهد هر طور شده در هر ساعتی از شبانه روز تمام حواس مرد را به خودش جلب کند و مدام در تلاش برای حفظ رابطه است. برای این که این مسئله اسباب دردسرتان نشود حتما درباره انتظاراتی که از همسرتان دارید با او صحبت کرده و البته هر دو نفرتان هم تفریحات و سرگرمیهای منحصر به فردی برای خودتان داشته باشید و گاهی اوقات اجازه دهید طرف مقابل وقتش را با دوستانش بگذارند.
2. چرا مرد من اینقدر اعصاب خردکن است؟
همیشه آن ویژگی همسرتان که در اولین دیدار تبدیل به آهن ربایی برای جذب شما به او شده معمولا جزو اولین خصوصیات اخلاقی اوست که در سال اول ازدواج برایتان آزار دهنده میشود. علتش هم این است که مامعمولا جذب آن خصوصیت یا ویژگی طرف مقابل مان میشویم که خودمان آن ویژگی را نداریم. این مساله خیلی هم طبیعی است و در واقع یکی از مراحلی است که باید برای تطبیق دادن خودتان با هم طی کنید. پس سعی کنید به جای نشان دادن واکنش منفی تلاش خود را بکنید تا با همسرتان همراه شوید و کم کم میبینید که علاقهتان به این ویژگی خاص از همسرتان سرجای خودش بر میگردد.
3. باید همیشه طرف من را بگیری
یکی از مسائلی که زوجهای جوان در سال اول ازدواج خود با آن رو به رو میشوند و واقعا نمیدانند که باید چه عکس العملی نشان بدهد، توقع طرف مقابل از آنهاست تا در همه مسائل خانوادگی طرف همسرشان را بگیرند و از او دفاع کنند. بد نیست این طور وقتها در مورد مسائل خانوادگی با هم صحبت کنید و به این نتیجه برسید که چطور میتوانید این موقعیتها را بدون دشمن تراشی مدیریت کنید.
4. چرا دیگر میلی به من نداری؟
خیلی از نوعروسها میگویند چه اتفاقی افتاده که همسرشان دیگر شور و حرارت دوران عقد را ندارد و هر روز هوس نزدیکی کردن به سرش نمیزند! خیلیها به اشتباه شروع به سرزنش کردن خودشان میکنند و مدام دنبال عیب و ایرادی در وجودشان میگردند که باعث سردی شوهر شده است. اما آیا این فکرها واقعیت دارد؟ این مساله تا حدی طبیعی است چون پس از ازدواج اولویتهای دو طرف تا حدی تغییر میکند. معنایش این نیست که رابطه زناشویی اهمیتی ندارد یا فراموش شده است ولی موضوع این است که رابطه جنسی یکی از اولویتهای زندگی در کنار کار و مسئولیتهای خانوادگی و… است.
5. چرا ما هیچ علاقه مشترکی نداریم؟!
دو نفری که با هم ازدواج میکنند لزوما علاقه مندیهای مشترکی ندارند و اگر برای یافتن زمینههای مشترک بیش از حد تلاش کنند فقط خودشان را خسته میکنند. یادتان باشد که ازدواج شما لزوما بر پایه علاقه مندیهای مشترک بنا نشده و اگر احساس میکنید از سرگرمیهای همسرتان خوشتان نمیآید یا دوست ندارید در آنها سهیم شود، نگران نشوید که مبادا ازدواجتان در حال از بین رفتن است.
راه هایی برای حل مشکلات سال اول ازدواج
انتظارات خود را مدیریت کنید
هیچکس همسر کاملی نیست و هیچ کسی پیدا نمی شود که دقیقا نیمه دوم شما باشد. مناسب بودن همسرتان موضوعی نسبی است و شما نباید توقع داشته باشید که تفاهمی کامل با هم داشته باشید یا از تمام حرکات و افکار همسرتان راضی باشید. گاهی در مورد موضوعاتی پیش پا افتاده باید کوتاه بیایید و یا به موضوعی عادت کنید. این موضوعات می تواند طریقه مسواک کردن همسرتان و یا عادت صحبت کردن باشد. حتی ازدواجی که با عشقی عمیق شروع شده است در همان ماههای اول روی دیگر خود را نشان می دهد، تفاوتهای جزیی در رفتارها گاهی شما را عصبانی می کند. هروقت دچار چنین مشکلاتی شدید نفسی عمیق بکشید، سعی کنید در همان لحظه بحث نکنید، به خوبیهای همسرتان فکر کنید. بعد ازمدتی اگر نتوانستید با موضوع کنار بیایید، با آرامش آن را با همسرتان مطرح کنید.
وفادار باشید
بعد از ازدواج، همسرتان مهمترین شخص در زندگیتان است و مهم ترین دغدغه ذهنیتان است. شما باید کمی مرزهایتان را با خانواده، دوستان و همکارانتان پر رنگ کنید تا در آن میان یک سرزمین با مرزهای مشخص برای خودتان و همسرتان داشته باشید و برای تحکیم ارتباط و استقلالتان تلاش کنید. از این به بعد باید در مراحل زندگی با هم باشید و خوشیهای مشترکی را تجربه کنید و در سختیها کنار هم باشید. یکی دیگر از جنبههای وفاداری این است که هیچگاه با هیچ کس در مورد کمبودها و مشکلات و بدیهای همسرتان صحبت نکنید. اگر در زندگی مشترکتان دچار مشکلی شدید در مورد آن تنها با همسرتان صحبت کنید، نه با دوستان و یا خانواده تان.
زبان مشترک پیدا کنید
در رابطه زناشویی مرزی برای ارتباط وجود ندارد. نباید از هم خجالت بکشید و چیزی از احساساتتان را پنهان کنید. یاد بگیرید چگونه به بهترین وجه به همسرتان بفهمانید که در یک لحظه حوصله ادامه بحث را ندارید و یا موضوعی برای شما جالب نیست. ابراز احساسات کنید، از او تشکر کنید و یا معذرت خواهی کنید و هربار این جملات را به کار ببرید. سعی کنید مکالماتتان تا آنجا که می تواند پر از شوق و مثبت اندیشی باشد.
از یکدیگر حمایت کنید
سخنان حمایتی شیرین تر از انتقاد است، پس سعی کنید انتقاد را با محبت همراه کنید. باید تلاش کنید که هر چند اندک زندگی روزمره همسرتان را ساده و شیرین تر کنید. در طول روز، زمانی هر چند کوتاه را برای توجه به هم و گفت وگو باهم در نظر بگیرید. با این کار احساس بهتری نسبت به هم خواهید داشت. سعی کنید هروقت که برایتان ممکن است در کارها به هم کمک کنید. گاهی شما ظرفها را جمع کنید و یا حمام را بشویید. هیچگاه منتظر نباشید که کاری را که به طور مشخص وظیفه هیچکدامتان نیست را همسرتان انجام دهد، سعی کنید پیش دستی کنید. شاید این توصیهها بسیار ساده و ابتدایی به نظر بیایند اما همین نکتههای جزیی رابطهتان را می سازد.
به زندگی شخصیتان اهمیت بدهید
درست است که رابطه زناشویی مهمترین رابطه شما است اما شما نقشهای دیگری نیز در جامعه دارید. یکی از بزرگ ترین دغدغههای ذهنی زوجهای جوان چگونگی نگاه داشتن ارتباط قدیمیشان بعد از ازدواج است. ازدواج هیچگاه نباید باعث شود که شما با خانواده و دوستان قطع رابطه کنید. این در مورد علاقهها و فعالیتهای شخصیتان نیز صدق می کند. نیازی نیست که شما تمام سرگرمی هایتان را کنار بگذارید، بلکه باید توجه کنید که با ازدواج شما در مورد رابطهتان مسئولید و باید مسئولانه زندگیتان را برنامهریزی کنید و در مورد آنها باید همراه همسرتان تصمیم بگیرید.